Over Bultena Verhuur

Bultena verhuurt sinds 1990 verreikers met ervaren machinisten en het benodigde materieel. Vroeger alleen in Noord-Nederland, door overnames tegenwoordig in de Benelux.

Dagelijks zijn wij met meer dan 100 machinisten met hun machine op diverse bouwplaatsen aan het werk. Dit, bemande machineverhuur is ons specialisme. Sinds de overname van Karen van Oorschot BV in 2018 kunt u ook voor de verhuur van rupshijskranen en mobiele telescoopkranen bij ons terecht. In 2019 is Tillemans Machineverhuur BV uit Mill overgenomen, waarmee we onze klanten Benelux dekking kunnen bieden.

Daarnaast werken wij samen met Siderius heftrucks. Hier kunt u terecht voor de verkoop, service en verhuur van heftrucks in Nederland.

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is een van de pijlers binnen onze organisatie. Nieuwe investeringen doen we op basis van de nieuwste technieken op het gebied van milieu & energiebesparing, samenleving, ergonomie & veiligheid en duurzaamheid. Zo zal ons nieuwe materieel worden uitgerust met gunstigere motoren. Hiermee zal de schadelijke uitstoot tot een minimum worden beperkt.

CO2 reductie is een belangrijk speerpunt voor Bultena Verhuur. Door gebruik van schonere en duurzamere brandstof (TRAXX & Ultimate Diesel) voor verreikers, vrachtwagencombinaties & personenvoertuigen trachten wij de CO2 uitstoot van ons materieel zo minimaal te houden en zo een zo goed mogelijke CO2 reductie te genereren.

Sinds 2013 beschikt Bultena Verhuur al over de Bi-Energy unit. Hiermee draait de verreiker volledig op krachtstroom zonder uitstoot van dieseldampen en geluidshinder. Speciaal ontwikkeld voor het werken binnen bedrijfspanden en andere locaties waar geen verbrandingsmotor mag worden gebruikt. Geen brandstofverbruik betekend geen uitstoot. We zijn al druk aan het investeren in elektrische verreikers, vraag naar deze duurzame noviteit bij onze planners!

Een aspect dat ons bedrijf, maar ook als onderdeel van de (economische) samenleving zorgen baart, is de mobiliteit en bereikbaarheid van grote delen van ons land. Met behulp van nieuwe planningstechnieken, flexibele werktijden en nauw overleg met onze opdrachtgevers proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere mobiliteit, met minder CO2-uitstoot.

Bultena verreiker verhuur zet zich in voor duurzaam ondernemen. CO2 reductie is een belangrijk speerpunt voor Bultena Verhuur.

Veiligheid

Bij Bultena Verhuur hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Onze Injury Frequency score weten wij al jaren achteréén op nul te houden. Helaas gebeuren er nog te veel ongelukken in de bouw en industrie waarin wij werkzaam zijn door verschillende omstandigheden. Daarom zien wij het als onze missie dat onze en uw medewerker veilig thuiskomen. Zo stimuleren wij het aanspreken van elkaar op onveilig gedrag zodat iedereen te allen tijde veilig thuis komt.

Daarnaast leggen wij Bultena Verhuur langs de meetlat van ISO9001 en VCA-P certificering. Ook is Bultena Verhuur in 2021 door de NEN gecertificeerd op de Safety Culture Ladder, een initiatief dat zich richt op de cultuur binnen het bedrijf op het gebied van veiligheid. Hierdoor controleren wij zowel het bedrijfsaspect als het menselijk aspect op het gebied van veiligheid, zodat wij voor uw en onze medewerkers de veiligste oplossing kunnen bieden!

Voordelen

 • Onze machines worden jaarlijks TCVT gekeurd
 • Alle machines hebben een kraanboek, camera’s en worden jaarlijks door de TUV gekeurd. De veiligheid is dus 100% gegarandeerd
 • Door onze ervaren machinisten en onze specialisatie in het verticaal transport kunnen wij u kwaliteit, snelheid en veiligheid bieden
 • ISO9001, VCA-P & SCL-Trede 3  gecertificeerd
 • Gespecialiseerd in het transport op high risk locaties voornamelijk in de petrochemie.
Manitou MRT van Bultena verreiker verhuur werkzaam in een loods met speciale hoezen om de banden.

De machinisten

Wij werken enkel en alleen met ervaren en vakkundige machinisten. De machinist is het belangrijkste “gereedschap” wat wij hebben. Wij waarderen ons personeel en machinisten. Belangrijk voor ons is:

 • Vakmanschap (ervaring, opleidingen en certificering)
 • Betrokkenheid (tonen van initiatief en samenwerking)
 • Betrouwbaarheid (het nakomen van afspraken)
 • Innovatief (leergierig en flexibel)
 • Veiligheid denken (LMRA, Werkvergunning, VCA)

Bultena Verhuur wil een goede thuisbasis bieden voor haar personeel. Voor ons enthousiaste team van gemotiveerde, vakbekwame medewerkers vormen wij een hecht bedrijf. Daardoor kunnen wij op basis van onderling vertrouwen de werkzaamheden naar tevredenheid voor onze klanten uitvoeren.

Uitgebreid machinepark

Ons machinepark bestaat uit circa 75 machines en daarbij behorende hulpstukken. Door dit grote aantal kunnen wij u een zeer hoge inzetbaarheid garanderen. Onze machines en hulpstukken worden jaarlijks gekeurd volgende de TCVT norm om er zorg voor te dragen dat onze machinist goed en veilig kan werken.

Speciaal materieel

 • Overdruk cabines voor het werken met asbest
 • 3D-spaceframe
 • PT 200 Jib lier
 • Werkbak/manbak
 • Roofer werkbak (open werkbak voor asbestsanering)
 • PT 800 Jib lier
 • Gipskantelbak
 • Betonkubel
Drie Manitou 2660 van Bultena verreiker verhuur in Groningen